Godišnji odmor je završio i pravo je vrijeme za novi posao

Marianne Martinuškarijerni kutak, razvoj karijere, traženje posla

Početak jeseni pravi je trenutak za novi posao

Godišnji odmor za mnoge je jedina svijetla točka u njihovoj sivoj radnoj svakodnevnici. No, obično godišnji odmor brzo proleti i u tren oka smo opet tamo gdje smo bili prije odlaska na godišnji. Osjećate se odmah nakon povratka s godišnjeg opet umorni i frustrirani? Pitate se kako ćete izdržati vrijeme o idućeg godišnjeg? Saznajte zašto je pravo sada pravi trenutak da nešto poduzmete!

Ako spadate u grupu onih kojima je već sada novi godišnji odmor ono o čemu sanjaju, možda je došlo vrijeme da nešto promijenite u životu. Posebno ako Vaše nezadovoljstvo proizlazi iz Vaše situacije na radnom mjestu. Za sretan i ispunjen život važno je živjeti 365 dana u godini, a ne samo za vrijeme godišnjeg odmora. Stoga je kraj godišnjeg odmora pravi trenutak da se pokrenete i da napokon posložite život tako da nećete samo živjeti od godišneg do godišnjeg!

Nakon godišnjeg puni smo energije

Kako bismo se mogli okrenuti sebi i svojim ciljevima, moramo imati dovoljno energije. Kada godišnji odmor završi, idealni je trenutak za pokretanje poslovnih promjena. Uz to krajem ljeta mnoge tvrtke ubacuju u petu brzinu jer je sada vrijeme da postignu svoje poslovne rezultate do kraja godine. Zbog toga i obično krajem ljeta broj oglasa za radna mjesta znatno poraste. Saznajte koje sve korake morate poduzeti kako ne biste živjeli samo za svoj godišnji odmor!

Ažurirajte svoj životopis

Ažuriranje životopisa je prvi korak u traženju posla. Stoga je sada pravi trenutak da preradite svoj CV: dodajte sadašnje radno mjesto i nemojte zaboraviti dodati nove vještine koje ste u međuvremenu stekli. Pri tome odmah provjerite je li Vaš životopis u skladu s aktualnim trendovima na tržištu rada. Provjerite kako treba izgledati životopis kako bi Vas pozvali za razgovor za posao. Savjeti za pisanje životopisa se nalaze ovdje.

Aktualizirajte svoj profil na LinkedIn-u

Danas sve više hrvatskih tvrtka poput Plive, Ericssona, L’Oreala i drugih koristi mrežu Linkedin za oglašavanje radnih mjesta. Stoga provjerite ima li kakvih promjena koje biste trebali unijeti u svoj profil – imate li novih odgovornosti ili ste u međuvremenu naučili novi jezik? Ukoliko još nemate profil na LinkedIn-u, nemate što čekati. Otvorite ga čim prije, povežite se i ovim putem i tražite novi posao !

Istražite što želite

Prije nego što se slijepo bacite na traženje novog posla, ustanovite što Vas čini nezadovoljnima na sadašnjem radmom mjestu i zbog čega ga želite promijeniti. Razmislite: želite li višu plaću, više odgovornosti ili želite naučiti nešto novo? Ako ste pak nezadovoljni a ne možete dokučiti što Vas čini nezadovoljnima, vrijeme je da se pozabavite sa sobom.

Otkrijte što Vam na poslu čini nezadovoljstvo! dogovorite karijerno savjetovanje

Odredite smjer

Kada ste jednom otkrili što želite promijeniti, morate odrediti kako to želite promijeniti. Želite li ostati u istom poduzeću i preuzeti drugu funkciju? Je li Vaš cilj promijeniti poduzeće, a raditi isti posao po boljim uvjetima i za više novaca ? Želite li krenuti u sasvim novom smjeru? Sve su to pitanja na koja morate pronaći odgovor prije nego što krenete tražiti posao.

Javljajte se na natječaje za posao

Ako ste odredili smjer u kojemu želite ići, došao je trenutak da aktivno tražite posao. Odredite koji Vas poslodavci zanimaju i saznajte traže li trenutno djelatnike poput Vas. Čak i ako nema otvorenih natječaja, mnoge firme nude mogućnost da svoje podatke unesete u njihovu bazu. Kada se javljate na oglase za posao, posvetite pisanju molbe i životopisa dovoljno pažnje i vremena . Znate li da morate prilagoditi molbu i životopis svakom oglasu na koji se javljate? Ako to do sada niste radili, vrijeme je da to promijenite!

Zadovoljni ste na radnom mjestu? Iskoristite to za stjecanje novog znanja!

Odlično ako ste zadovoljni sa svojom situacijom na radnom mjestu! Ipak, nemojte zaboraviti da je u današnje vrijeme poželjno da se djelatnici doživotno obrazuju. Iskoristite stoga ovo vrijeme i razmislite koje biste vještine mogli dalje razvijati. Što biste novog mogli naučiti? U današnje je vrijeme važno da se kontinuirano obrazujete kako biste bili što uspješniji na svom radnom mjestu!

Otkrijte što želite promijeniti u svojoj karijeri! dogovorite karijerno savjetovanje