Kako izbjeći najčešće pogreške kod traženja posla?

Marianne Martinuškarijerni kutak, razvoj karijere, traženje posla

Kako uspješno planirati traženje posla

Traženje posla nije lak pothvat i ima mnogo stvari koje treba znati. Obično ih nas nitko ne uči i prepušteni smo sami sebi.  Stoga često i nismo svjesni da radimo nešto krivo. Jedino što nam ostaje je da neformalnim putem naučimo koja su pravila za traženje posla. Provjerite svoje korake u traženju posla i ustanovite radite li možda neke od učestalih pogrešaka.

Odaberite pravi oglas

Kako odlučujete na koji ćete se oglas javiti? Vodite li se svojim kvalifikacijama i radnim iskustvom ili svojim željama? Ukoliko se vodite svojim željama, moguće je da se javljate na oglase za koje niste kvalificirani jer Vam nedostaje traženo znanje i radno iskustvo.

Kvalifikacije i radno iskustvo

Prilikom odabira oglasa za posao, važno je da ispunjavate barem osnovne kriterije. Ovisno o pojedinom radnom mjestu to su kvalifikacije i radno iskustvo. Kod radnog iskustva nije toliko bitno ispunjavate li sto posto kriterija. Ako u oglasu primjerice piše da morate imati minimalno 3 godine iskustva, a Vi imate 1,5 godina, itekako ima smisla da se javite na oglas. Ipak, budite svjesni da postoji mogućnost da su ove tri godine iskustva uvjet od kojeg poslodavac neće odustati.  Tako nedovoljno iskustvo može biti razlog da Vas eliminira iz daljnjeg selekcijskog procesa.

Kvalifikacije su drugi kriterij o kojemu ovisi hoćete li ući u uži krug kandidata. Primjerice, studirali jezike i nemate znanje iz područja IT-a. Odabrali ste oglas koji zahtjeva završen studij informatike. U tom slučajno zasigurno nema smisla javljati se na oglas za IT-stručnjaka. Isto tako nema smisla javiti se na oglas u kojemu se traži visoka razina znanja stranog jezika, a Vi jedva da se znate predstaviti na stranom jeziku.

Kako odabrati oglas na koji se javljate

Ukoliko ne posjedujete kvalifikacije ili radno iskustvo bez kojih se ne može raditi određeni posao, nema smisla javljati se na oglas. Ako ih pak posjedujete djelomično, možete se prijaviti na oglas. No, pri tome je važno da budete svjesni da će Vas možda eliminirati. U slučaju da Vaš profil ni po kvalifikacijama niti po radnom iskustvu ne odgovara oglasu na kojeg se javljate, slanjem molbe gubite nepotrebno vrijeme i energiju.

U slučaju da se uporno javljate većinom na oglase za koje niste kvalificirani, vrijeme je da stanete na loptu. Pitajte se  koje koristi imate od toga da se javljate na takve oglase. Kako to da trošite vrijeme na taj bezizgledni pothvat? Ako ne možete dokučiti razloge, možete potražiti stručnu pomoć. Jer ponekad se sami sabotiramo, a da toga nismo ni svjesni.

Kada tražite oglase za posao, važno je da se koncentrirate na radna mjesta za koja imate većim djelom određeno znanje i iskustvo. Ukoliko ne znate koji su to poslovi, krenite u istraživanje – za to postoje razni portali i stručna literatura! Pronađite koja sve zanimanja postoje i za koja ispunjavate uvjete. A ukoliko primjećujete da Vas jedino zanimaju poslovi za koje niste kvalificirani, možda je došlo vrijeme da razmislite o prekvalifikaciji ili dokvalifikaciji. Pomoć pri odabiru smjera u kojem želite krenuti dobit ćete i na karijernom savjetovanju.

Šaljite kvalitetne molbe i životopise

Za pisanje životopisa i molba postoje razna pravila kojih se treba pridržavati. Provjerite stoga što treba sadržati dobro napisana molba i dobro sastavljen životopis. Prilikom pisanja CV-a i zamolbe uvijek imajte na umu da se molbom i CV-om “prodajete” potencijalnom poslodavcu. Stoga Vam je u interesu učiniti sve da mu olakšate prepoznati da ste jedan od kandidata koje želi pozvati na razgovor i osobno upoznati.

Napišite novu molbu za svaki oglas

Svrha molbe je među ostalim da u njoj predočite poslodavcu po čemu ste pravi kandidat za raspisano radno mjesto. To ujedno znači da svoju molbu morate “krojiti” prema pojedinom oglasu. Osim toga, Vaša molba je prvi kontakt s poslodavcem i kao takav će on i ostaviti određeni dojam. Ukoliko šaljete jednu te istu molbu svim poslodavcima koja se ne razlikuje po svom sadržaju, vrijeme je da razmislite koje poruke na taj način šaljete poslodavcu. Osim toga, važno je i da naučite kako izgleda dobro napisana molba.

Poslodavci vrlo lako mogu prepoznati radi li se o jednoj univerzalnoj molbi ili se radi o molbi koju ste napisali upravo za oglas na koji se javljate.
Ako svim poslodavcima šaljete jednu te istu univerzalnu molbu, šaljete im sljedeće poruke:

Nisam pismen(a). Molba je poput svakog drugog dopisa i mora sadržati određene elemente koji se uvijek razlikuju:, a to su: primatelj, datum, predmet i sadržaj.

Nisam ozbiljno zainteresiran (a) za poziciju. Jer da jeste, potrudili biste se više i napisali biste molbu za određeni oglas.

Ne razumijem razliku između različitih radnih mjesta u različitim poduzećima. Jer da razumijete, znali biste da se svako radno mjesto razlikuje i da stoga ne postoji jedna univerzalna molba koja bi pokrivala sve oglase za posao.

Nisam se dobro pripremio(-ila) i nisam spreman (spremna) učiti i dalje se razvijati. Iako Vas u školi ili na fakultetu nisu učili kako se pišu zamolbe, internet je pun uputa kako se piše molba, a postoji i stručna literatura kao i razne edukacije za pisanje životopisa i zamolbe.

Saznajte što sadrži dobro napisana molba.

Prilagodite svoj životopis

Možda ste mišljenja da ne postoje različiti životopisi i jednim ste dijelom u pravu. Mnogi osnovni podaci naravno ostaju isti (osobni podaci, poslodavci, trajanje rada, itd.). No kod opisa radnog iskustva poželjno je napraviti određene preinake, pogotovo ako se javljate na različita radna mjesta.

Razlika između životopisa i molba

Za razliku od molbe, u CV-u treba manje mijenjati sadržaj. Ono što treba mijenjati je način i redoslijed kako prikazujete svoje radno iskustvo. Razlog tome je da kod svakog radnog mjesta postoje različiti prioriteti – i prema tim prioritetima iz oglasa je poželjno prilagoditi svoj životopis. Dok će primjerice za jedno radno mjesto asistenta Uprave od ključne važnosti biti prevođenje na engleski i francuski jezik, drugi će poslodavac kod istog radnog mjesta staviti težište na sastavljanje zapisnika i pripremu prezentacija.

Ako imate određeno radno iskustvo, poželjno je da za svaki oglas svoje iskustvo napišete onim redoslijedom kojim je prikazano u oglasu. Tako ćete ponekad dodati jedno, a izbaciti drugo radno iskustvo. Kada su radna mjesta različitih hijerarhija, po potrebi ćete primjerice izbaciti poslove preuzimanja pošte, dok ćete ih ostaviti u životopisu ukoliko je preuzimanje pošte jedan od opisanih radnih zadataka iz oglasa.

Saznajte što sadrži dobro napisani životopis.

Javite se na oglas na vrijeme

Ako se javljate u državna poduzeća, slanje molbe i životopisa zadnji dan ne predstavlja nužno poteškoću jer poslodavac zakonski mora zaprimiti sve molbe koje su poslane unutar određenog roka. No ukoliko se javljate na oglase u privatnim poduzećima, nikada nemojte čekati zadnji dan – posebno ako se prijave šalju preko linka stranice za oglašavanje posla.

Razlozi su sljedeći: ponekad se oglasi deaktiviraju prije nego što oglas istekne, vjerojatno zato što su poslodavci primili dovoljno molbi. Drugi razlog je da uvijek postoji mogućnost tehničkih problema – kako s Vašim računalom i Vašom internet vezom, tako i s portalom za oglašavanje slobodnih radnih mjesta ili s linkom za prijavu. Ukoliko poslodavac hitno traži zaposlenika i ima slobodnih kapaciteta može Vam se dogoditi da odmah započne sa selekcijskim procesom i da ga završi prije isteka oglasa, ako je našao odgovarajućeg kandidata.

Slijedite upute iz oglasa

Poslodavci u svojim oglasima traže razne stvari. Uputno je da ih slijedite 100% jer ćete se inače sami eliminirati iz selekcijskog procesa. Naravno da Vas nitko ne može prisiliti na to slijedite njegove naputke. No ukoliko se ne javljate na način kako se traži u oglasu, vrijeme je da se pitate što time postižete. Zasigurno ne postižete da uđete u idući krug jer već u startu dokazujete da niste spremni slijediti upute potencijalnog poslodavca. Poslodavac će se tako s pravom zapitati kako bi tek bilo kada biste bili zaposleni. Osim toga, često se javi veliki broj kandidata i prva selekcija je da poslodavac provjeri tko je sve slijedio sve upute i eliminira one koji nisu.

Stoga si uzmite dovoljno vremena da identificirate “pravi” oglas i da se javite na način kako se to od Vas traži: to mogu biti molba i CV na hrvatskom i stranom jeziku, prilaganje kopija određenih dokumenata i potvrda ili rješavanje određenog zadatka. Ukoliko Vam se ne da postupati kako se to od Vas traži u oglasu, zastanite i razmislite što svojom zamolbom ustvari želite postići .Želite li uopće da Vas poslodavac pozove na razgovor za posao?

Prepoznali ste kod sebe određene obrasce opisane u tekstu i želite promijeniti svoj način traženja posla? Naučite kako!

kontaktirajte me