Zašto je vrijeme nakon godišnjeg pravi trenutak za traženje novog posla

Marianne Martinuškarijerni kutak, razvoj karijere

godišnji odmor

Sanjate već sada o sljedećem godišnjem odmoru? Ako vaš odgovor glasi „da“, to može biti znak da je došlo vrijeme da promijenite nešto u svom životu! Posebno ako vaše nezadovoljstvo proizlazi iz vaše situacije na radnom mjestu. Za sretan i ispunjen život važno je živjeti 365 dana u godini, a ne samo za vrijeme godišnjeg odmora. Saznajte zašto je upravo sada pravi trenutak da se pokrenete. Otkrijte što morate učiniti da počnete živjeti punim plućima 365 dana u godini!

Zašto je sada pravi trenutak za traženje novog posao

Kako bismo se mogli posvetiti sebi i svojim ciljevima, moramo imati dovoljno energije. Kraj godišnjeg odmora je stoga idealni trenutak za traženje novog posla. Osim toga upravo krajem ljeta mnoge tvrtke ubacuju u petu brzinu jer je sada vrijeme da postignu svoje poslovne rezultate do kraja godine. Zbog toga i obično krajem ljeta broj oglasa za radna mjesta znatno poraste.

Saznajte koje sve korake morate poduzeti kako ne biste živjeli samo za svoj godišnji odmor!

Ažurirajte svoj životopis

Ažuriranje životopisa je prvi korak u traženju posla. Obično smo ga zadnji puta ažurirali kada smo zadnji puta tražili novi posao. Stoga je ažuriranje CV-a i prvo što morate učiniti.

Dodajte svoje sadašnje radno mjesto i nemojte zaboraviti dodati nove vještine koje ste u međuvremenu stekli. Pri tome usput provjerite je li vaš životopis u skladu s aktualnim trendovima na tržištu rada. Saznajte kako treba izgledati životopis kako bi vas pozvali za razgovor za posao. I na kraju, provjerite jeste li učinili možda jednu od ovih osam najčešćih pogrešaka u životopisu!

Aktualizirajte svoj profil na LinkedIn-u

Danas mnoge tvrtke koriste LinkedIn za oglašavanje radnih mjesta. Stoga provjerite ima li kakvih promjena koje biste trebali unijeti u svoj profil. Imate li novih odgovornosti ili ste u međuvremenu naučili novi jezik?

Ukoliko još nemate profil na LinkedIn-u, nemate što čekati. Otvorite ga čim prije, izgradite svoju poslovnu mrežu i ovim putem također tražite novi posao!

Istražite što želite

Prije nego što se slijepo bacite na traženje novog posla, ustanovite što vas čini nezadovoljnima na sadašnjem radnom mjestu. Zbog čega ga želite promijeniti? Razmislite: želite li višu plaću, više odgovornosti ili želite naučiti nešto novo? Ako ste pak nezadovoljni a ne možete dokučiti što vas čini nezadovoljnima, provjerite koji je razlog vašeg nezadovoljstva.

Saznajte ovdje koji kriteriji utječu na zadovoljstvo na radnom mjesto.

Želite otkriti što vam na poslu čini nezadovoljstvo? pošalji upit

Odredite svoj smjer

Kada ste jednom otkrili što želite promijeniti, morate odrediti kako to želite promijeniti. Želite li ostati u istom poduzeću i preuzeti drugu funkciju? Je li vaš cilj promijeniti poduzeće, a raditi isti posao po boljim uvjetima i za više novaca? Želite li krenuti u sasvim novom smjeru? Je li jedino plaća faktor s kojim ste nezadovoljni?

Važno je da pronađete odgovor na ova pitanja prije nego što krenete tražiti novi posao.

Javljajte se na natječaje za posao

Ako ste odredili smjer u kojemu želite ići, došao je trenutak da aktivno tražite posao. Odredite koji vas poslodavci zanimaju i saznajte traže li trenutno djelatnike poput vas. Čak i ako nema otvorenih natječaja, mnoge firme nude mogućnost da svoje podatke unesete u njihovu bazu. Provjerite na portalima za traženje posla ponudu radnih mjesta i odaberite oglase na koje se želite javiti. Poslodavcima možete osim toga poslati i otvorenu molbu.

Saznajte ovdje sve što morate znati o slanju otvorene molbe.

Zadovoljni ste na radnom mjestu? Iskoristite to za stjecanje novog znanja!

Čestitam ako ste zadovoljni sa svojom situacijom na radnom mjestu ! Ipak, nemojte zaboraviti da je poželjno da se djelatnici doživotno obrazuju.

Iskoristite stoga ovo vrijeme i razmislite koje biste vještine mogli dalje razvijati. Što biste novog mogli naučiti? U današnje vrijeme je važno da se kontinuirano obrazujete kako biste bili što uspješniji na svom radnom mjestu!

Otkrijte što želite promijeniti u svojoj karijeri! dogovorite karijerno savjetovanje