Narcisoidni šef – Kako preživjeti narcisoidnog šefa?

Marianne Martinuškarijerni kutak, razvoj karijere

Narcisoidni šef – kako ga prepozanti i kako surađivati? 

Čini vam se da vam narcisoidni šef otežava život i pitate se što možete učiniti?

Loša vijest je da ne možete puno učiniti u smislu da ćete promijeniti svog šefa. Dobra je vijest da možete naučiti što raditi, a što nikako ne raditi kako biste zaštitili sebe i svoje mentalno zdravlje.

Kako prepoznati narcisoidnog šefa?

Narcisoidni šefovi se obično po tome prepoznaju da vrlo loše reagiraju na sve što ima i samo prizvuk kritike. Prijedloge također ne vole, kao ni da im ukažete na bilo kakav njihov propust. Podsjetnike ne mrze ništa manje i ne reagiraju dobro na njih. Obično će prebaciti svaki svoj propust na vas ukoliko je to ikako moguće.

Ako očekujete da će vas narcisoidni šef pohvaliti, to će se također rijetko dogoditi. Jedino ako kroz pohvalu dožive neku potvrdu sebe, onda će vas pohvaliti.

Neki narcisoidni šefovi rade tzv. micromanagement – u strahu da išta bude izvan njihove kontrole i ugrozi njihovu poziciju. Takvi šefovi će vam oduzeti i najmanju priliku za samostalno donošenje ijedne odluke.

Drugi ekstrem ponašanja je da vam nikada neće jasno reći kako da obavite određeni zadatak. Međutim, ukoliko se neće slagati s vašim načinom rada, doživjet ćete žustru kritiku. Ako pak slučajno nađete dobro rješenje od čega će vaš šef imati koristi, bit će zadovoljni, no rijetko će vas pohvaliti.

Što se krije iza narcisoidne maske

Ne opravdamo ih, ali važno je razumjeti što se ustvari događa iza maske narcisoidnog šefa. Možda biste očekivali da se narcisoidni šef stalno bavi vama, planirajući kako će vam otežati život. Međutim, radi se o potpunoj suprotnosti. Narcisoidne osobe su iznimno fokusirane na sebe ili na to kako se osjećaju vezano za osobe s kojima su u kontaktu. Dakle, one ne doživljavaju vas, već ih jedino zanima kako se oni osjećaju kroz interakciju s vama. Imaju iznimno krhko samopouzdanje i osjećaju iznimno nisku vrijednost sebe. Zbog toga i sve shvaćaju osobno jer se njihov svijet vrti isključivo oko samih njih.

Karakteristike takvih šefova su da loše reagiraju na kritiku i često ne vole prijedloge ako se odnose na nešto čega su se sami mogli dosjetiti, a nisu. Također u pravilu loše prihvaćaju prozivke i podsjetnike. Obično će pokušati prebaciti odgovornost na vas kada ih podsjećate, samo da  se oni ne bi osjećali loše jer su n ešto zaboravili učiniti. Pri tome znaju koristiti fraze poput „Ja sam očekivao od tebe…“ – a da vam svoje očekivanje uopće nisu komunicirali. Micromanagement se također često pojavljuje kod narcisoidnih šefova, jer se užasavaju pogreške – kako vaše tako i svoje.

Kako raditi s narcisoidnim šefom?

Za početak, važno je da osvijestite da problem nije u vama ukoliko vam se stalno događaju gore opisane situacije.

U kontaktu s narcisoidnim šefom morate imati na umu da će reagirati vrlo loše na sve što i u najmanju ruku ukazuje na to da nije nešto dobro napravio. Isto se odnosi na sve vrste podsjetnika, za koje su vam obično šefovi zahvalni. Narcisoidni šefovi to ne mogu vidjeti, već je jedina poruka koju oni čuju da su oni nešto zaboravili napraviti. Zbog toga će se pak osjećati loše, a za što će optužiti vas, jer tako izbjegavaju osjećaj svog nedostatka. Stoga reagiraju jako negativno i na svaki podsjetnik. Često ovakvi šefovi osim toga ne žele da nešto proaktivno predložite – jer to bi značilo za njih da su lošiji od vas jer se sami nisu toga sjetili. Čak i zbog vašeg dobronamjernog i konstruktivnog prijedloga će se opet osjećati prozivani. Jedino što oni čuju kada im nešto predlažete je da se oni toga nisu sjetili.

Stoga izbjegavate predlaganje rješenja i pripazite da im se ne obraćate u tonu prozivke.

Ne uzimajte ništa osobno

Zvuči teško, no ovo je zaista važno. Važno je da budete svjesni da je s vama sve u redu ako ste ono napravili što vam je šef rekao ili ako niste nešto napravili jer vam šef to nije rekao. Narcisoidni šefovi imaju očekivanja koja često ne znaju (ili ne žele) artikulirati. Za njih je sve što i na koji način dovodi njih kao osobe i stručnjake u pitanje toliko strašno da će sve poduzeti da vas ponište kako oni ne bi osjetili taj nedostatak jer im je self toliko krhki da se boje da bi se raspali.

Komunicirajte svjesno

Komunikacija s narcisoidnim šefom je poput polja nagaznih mina. U toj komunikaciji nema „ja“ i „ti“ i odnos, u kojemu svatko vidi i čuje drugu osobu, već je vaš šef svjestan isključivo sebe i svojih potreba. Zamislite si da ima uključen filter i da je jedino čega je svjestan: “Što ja želim?”, “Kako se ovo odražava na mene?” itd. Drugu strane ne može vidjeti niti doživjeti. Stoga je važno da komunicirate vrlo svjesno i da ga izbjegnete prozvati ili podsjećati.

Zaštitite sebe

Što god ćete napraviti, ne možete sebe toliko promijeniti da biste u suradnji s narcisoidnim šefom mogli biti zadovoljni, a da ne potisnete svoje potrebe i narušite svoje mentalno zdravlje. Jednako važno je da osvijestite da ne možete ni promijeniti šefa.

Za osobnu dobrobit i mentalno zdravlje na radnom mjestu je važno da nas se vidi, čuje i poštuje te da se jasno komuniciraju očekivanja prema nama te da dobijemo kvalitetnu povratnu informaciju. A to je nešto što vam narcisoidni šef naprosto ne može ponuditi jer za to nije u stanju.

Jedino što vam može pomoći je da si kažete da šefove akcije i reakcije ustvari nemaju veze s vašim nedostacima niti s onim što ste učinili ili rekli. Međutim na duge staze ovdje nema sreće. Zato je obično jedino što vam preostaje da dignete sidro i potražite drugdje novo radno mjesto.

U suprotnome ćete postati jako nezadovoljni što će se negativno odraziti na vaše samopouzdanje i samopoštovanje –  što nije ni čudo jer nema pohvale, već samo kritike. Važno je prepoznati trenutak kada postajete toliko nezadovoljni na radnom mjestu da vam se narušava kvaliteta života i tada preuzeti odogvornost za svoje mentalno zdravlje. A to često znači i potražiti novo radno mjesto.

Treba vam podrška jer ne znate kako se nositi sa svojim šefom? Dogovorite karijerno savjetovanje!

pošalji upit