Outplacement  / Karijerni coaching za otpuštene djelatnike

Što je outplacement?

Outplacement je eksterna podrška tijekom procesa otpuštanja djelatnika. Svaka tvrtka koja želi poslovati društveno odgovorno, stoji pred velikim izazovom kada je prisiljena otpustiti radnike. Mora riješiti problem kako se na što kvalitetniji način razići s djelatnicima ukoliko želi zadržati svoj ugled kao atraktivan poslodavac. Za održavanje pozitivnog imidža tvrtke važno je ublažiti negativne posljedice otpuštanja radnika u što većoj mjeri. Važno je učiniti sve moguće kako bi se spriječilo da radnici imaju osjećaj da su nakon mnogo godina lojalnosti prepušteni sami sebi i da su dovedeni raub egzistencije. Zbog toga je važno primijeniti kvalitetne i efikasne mjere koje će maksimalno ublažiti posljedice od gubitka posla.

Koristi za tvrtku

Otpremnine su jedan način kompenzacije i pružaju radnicima financijsku sigurnost tijekom narednog perioda bez posla. Međutim, jednako je važno djelatnike pripremiti za izlazak na tržište rada. To se posebno odnosi na radnike koji su po 10 i više godina radili u jednom poduzeću. Mnogi djelatnici stoga nemaju iskustva u traženju posla. Nisu samo konfrontirani s problemom nezaposlenosti, već im nedostaje znanje kako ga riješiti. Pomoći radnicima da nauče kako će tražiti novi posao je kvalitetno ulaganje u djelatnike, ali i u imidž tvrtke. Kroz organizaciju profesionalne podrške i edukacije pomoći ćete im tako pri odluci “kako i kuda dalje”.

Koristi za djelatnike

Karijerni coaching priprema djelatnike koji su u fazi gubljenja radnog mjesta za traženje novog radnog mjesta. Educira djelatnike na području pisanja molbe i životopisa, organizacije traženja posla, pripreme za razgovor za posao i planiranje buduće karijere.

Osim edukacije, jednako je važno da djelatnici dobiju podršku kako bi se bolje mogli nositi s osjećajima koji često prate gubitak radnog mjesta poput frustracije, ljutnje, tuge ili straha. Zbog toga karijerni coaching uključuje i pomoć pojedincu pri nošenju s gubitkom posla.

Usluge outplacementa

Outplacement obuhvaća sljedeće usluge:

– profesionalna podrška za bolje nošenje s gubitkom posla

– utvrđivanje aktualne situacije i planiranje slijedećih koraka u traženju novog radnog mjesta

– pomoć pri izradi životopisa i molbe

– priprema za razgovore za posao

– planiranje karijere

Karijerni coaching održava se kao individualno savjetovanje 1:1.

U okviru outplacementa se također mogu organizirati radionice za grupe od 6 – 10 sudionika za pisanje životopisa i molbe.

Kontaktirajte me za više informacija i zatražite neobaveznu ponudu za Vaše poduzeće.